2019. augusztus 3., szombat

Bilics Tímea – Szingli Coach

a tudatos társkeresés szakértője 

Manapság a társkeresés sokaknál hosszú évekig tart. Egyre többen vannak, akik még a harmincas évek végére, negyvenes éveikre sem találták meg a társukat, mára minden tizedik ember él egyedül Magyarországon. A társkeresők a sokszor hosszú évekig tartó egyedüllét kapcsán napjainkban olyan új kihívásokkal találkoznak, amelyekre még nincsenek jól bevált és társadalmilag elfogadott szabályok és megoldások. Évekkel ezelőtt Budapesten, az Akvárium Klub nagytermében egy előadást hallgattam, ahol egy elismert pszichológusnő beszélt a társtalálás nehézségeiről. 

Bár a rendezvény zárt körben volt csak meghirdetve, a hatalmas érdeklődés miatt egy további előadást is ki kellett írni. Én a másodikra jutottam csak be, és akkor is tele volt a terem nézőkkel. A résztvevők javarészt 30-40 közötti fiatal nők, számításaim szerint a két előadáson mintegy hat-hétszázan ültünk a padsorokban. Rendkívül sokfélék voltunk, de több dologban nagyon is hasonlóak: korunkat illetően és abban, hogy mind társra vágytunk. Bár manapság egyre többet lehet olvasni arról, hogy egyre több az egyedülálló, mégis, az előadás közben a hallgatóságon végig nézve szembesültem ezzel igazán. Döbbenetes érzés volt. Eszembe jutottak többévnyi egyedüllétem magányos estéi és ünnepei, a számtalan férfi, akivel randiztam a megfelelő társ megtalálása reményében és az a sok-sok küzdés, szenvedés és kudarc, ami azokat az éveket jellemezte. 

Arra gondoltam, hogy ez a sok fiatal nő ugyanezt éli meg nap, mint nap. Ugyanazon gondok gyötrik őket, ugyanazok a félelmeik, mint nekem voltak, és igazából nincs jól bevált recept arra, hogy kellene élniük az életüket, hogy az könnyebb legyen. Azt hiszem, ekkor született meg bennem az elhatározás magja, hogy őket fogom támogatni. 
 Ebben pedig az erősített meg, amikor jómagam is segítséget kerestem. 


Bár mindent kipróbáltam és bevetettem, amit az interneten és önismereti tanfolyamokon tanultam, hosszú éveken át mégsem érkezett társ az életembe. Úgy éreztem, kell még valaminek lennie a háttérben és mivel egyedül nem tudtam megbirkózni vele, szakértő támogatásra van szükségem. A piacon körülnézve rengeteg jó szakemberrel találkozni, bőven találni párkapcsolati szakértőt, randigurut és társközvetítőket is, de olyat, aki kimondottan a társkeresők érzelmi felkészítésére és kísérésére specializálódott volna, akkor nem találtam. Évekkel később, sok-sok önismereti munka, tapasztalatgyűjtés és tanulás után hivatásomul ezért ennek a csoportnak a személyiség-, és készségfejlesztését és érzelmi/pszichés támogatását választottam, így lettem Szingli Coach. 


A hozzám fordulók gondolkodásmódjában számos hasonlóságot tapasztalok. A szerelem- ről, a szeretetről és a párkapcsolat működéséről, sőt egyáltalán az érzelmekről nem tanítanak az iskolában, önmagunktól pedig természetszerűleg nem tudjuk, hogyan működnek. Így sokszor azokat egy, a média által közvetített eszménykép szerint képzelik el, ami nem egyezik a minket körülvevő valósággal és annak működésével. Fontosnak tartom ezeket a tévedéseket kiigazítani, hogy közelebb kerüljünk a realitásokhoz és a valós boldogsághoz. A külső elvárások által formált élettel szemben nem tudom eléggé hangsúlyozni a tudatos életvezetés és az önismereti munka fontosságát A valóban tartalmas, boldog és elégedett élethez úgy érzem, elengedhetetlen. A fenti két témában írok a blogomra cikkeket és egy könyv is készülőben van. 


Az általam Szingli Coaching-nak nevezett folyamat az egyedülállókat hivatott kísérni a tudatos párkeresés útján. Célja megtalálni és kihangsúlyozni a pozitív tulajdon-ságaikat és arra építkezve biztatást nyújtani, hitet, reményt építeni a hozzám fordulókban. Ezzel párhuzamosan megkeressük, vajon miért nem jött el eddig az Igazi, mi hiányzik még ahhoz, hogy meg tudjon érkezni a leendő partner a társkereső életébe. Együtt átnézzük az elvárás rendszerüket, feltárjuk, miben lehet vagy kell még fejlődni és megdolgozzuk, fejlesztjük a szükséges területeket, feloldjuk az akadályozó tényezőket. 


Lehet az önbizalomhiány, a rossz tapasztalatok miatti félelem, bizonytalanság, a pontatlanul kitűzött célok, ha nem sikerül egyértelműen lefektetni a határokat, ha nem elég hatékony a kommunikáció, lezáratlan kapcsolatok és még számos más ok. 


Arra készítem fel a társkeresőket, hogy nyitni tudjanak és merjenek, készen álljanak a társ befogadására, a közös élet kialakítására. Meggyőződésem, hogy a fenti blokkok eltávolításával, az önismeret fejlesztésével és az önbizalom növelésével a társkereső kiegyensúlyozottabb és elégedettebb éltet élhet, így jóval nagyobb eséllyel talál rá a remélt társra és párkapcsolatra is. 


A visszajelzések nagy örömömre eddig nagyon pozitívak, a hozzám fordulók több területen fejlődnek, mélyül az önismeretük, önérté- kelésük, önbizalmuk is erősödik. Javulnak a társas kapcsolataik és a kommunikációs készségük, kiegyensúlyozottabbak a hétköznapjaik. A legnagyobb öröm számomra, hogy vannak olyanok is, akik már a sokadik randin vannak túl ígéretes társjelöltekkel.  

Bilics Tímea 
www.bilicstimea.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése