2019. szeptember 8., vasárnap

Hajápolás nyár végénHa nyár, akkor napfény, tenger, szél. Sajnos ezek nagy mértékben károsítják a hajunkat, és a tenger sós vize, vagy a strandok klóros vize is nagy mértékben roncsolja a fejkoronánk állapotát. A hajnak kenőanyagra van szüksége, ami lesimítja a hajszál külső lemezekből álló rétegét, valamint fényt kölcsönöz a hajnak. Mit tehetünk ilyenkor? Adunk néhány hajápo- lási tanácsot, ami segíti helyrehozni a sérült hajat.

 1. Majonézes pakolás A legjobb a házi majonéz, amit mi keverünk ki otthon, hisz abban biztos nincs káros adalék- anyag. Körülbelül 2,5 dl majonézt felviszünk a benedvesített hajra, majd finoman bele masszírozzuk. Fél órát hagyjuk rajta állni, majd a szokásos módon lemossuk.

 2. Jojoba pakolás Hozzávalók: 2,5 dl rózsavíz, 1 evőkanál jojoba- olaj, 1 evőkanál E-vitamin. Langyosítsuk meg a rózsavizet, majd öntsük bele a jojobaolajat. Tegyük az egészet a turmixgépbe, majd nagy sebességen pörgessük át. Nedves hajon fél órán keresztül rajta hagyjuk, majd lemossuk samponnal. 

3. Olívaolaj pakolás Ez az olaj ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag. A hajnak zsírmentes, puha, csillogó hatást kölcsönöz. Táplálja, puhítja a bőrt, illetve a hajat.

4. Kókuszos pakolás Puhító és hűsítő hatású,ezért nagyon jót tesz a bőrnek. Kiválóan kondicionálja a hajat. 

5. Ricinus olaj pakolás A magok sajtolásával nyerik az olajat, ami kitűnő lágyító, zsírozó és felszívódó tulajdonságokkal rendelkezik. Magas zsírtartalmának köszönhetően puhítja a hajat.

6. Mandulaolaj pakolás Könnyű, szagtalan olaj, fehérjében, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Minden bőr- és hajtípusra használható, sokáig eltart- ható avasodás nélkül. 

7. Búzacsíra olaj pakolás Kitűnő antioxidáns, és gazdag A- , B-, C-, D-, és E-vitaminban. Ennek az olajnak a legmagasabb az E-vitamintartalma. Ezen kívül nagy arányban tartalmaz lecitint és zsírsavakat.  
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése