2019. november 10., vasárnap

"Bármilyen messzire eljuthatsz, ha nem félsz változtatni!"


Bogi, egy rövid bemutatkozást kérnék tőled! 
Mármarosiné dr. Dallos Boglárka a nevem, 4 gyermek édesanyja vagyok, 1 lányom, és 3 fiam van. Jogászként végeztem, jelenleg edzőként dolgozom, és folyamatosan tanulok, képzem magam, hogy egyre többet tudjak segíteni a családomnak és másoknak is. 

Rád nézek, és azt gondolom, hogy te egész életedben komolyan sportoltál. Így van? Mondhatnám, hogy a sport mindig is jelen volt az életemben, de akkor csúsztatnék, és nem is kicsit. Több dolgot kipróbáltam, de igazán semmi nem fogott meg, ezért több-kevesebb idő után mindent abbahagytam. Mikor fogyni akartam, akkor mozogtam, de elértem a kitűzött célt és sajnos abbahagytam.  

Viszont akkor ezt jelenti, hogy egyszer csak nálad is eljött az a pillanat, amikor úgy érezted, hogy változtatsz, hosszútávon elköteleződsz, divatos fogalommal élve, életmódot változtatsz. Igen, nagyjából erről van szó. Az igazi életmódváltásom 2 részletben zajlott. Az első 2007-re vezet vissza. PCOS-t diagnosztizáltak nálam, és IR-t, azaz inzulinrezisztenciát, ami a kettes típusú cukorbetegség előszobája, ha nem akartam ebbe beleesni, márpedig nem akartam, nem volt választásom, mint megre- formálni az étkezésem, tudtam, ha fogyok és valamennyit mozgok, akkor elkerülhetem. Egyedül, csak orvosi javaslatra nekiálltam egy napi 180 g-os IR-diétának, naponta 5x ettem, de nem volt könnyű, mert fogalmam sem volt, hogy léteznek lassú és gyors felszívódású szénhidrátok, valamint ennek az arányára, és időzítésére is figyelni kell/kellett volna az étkezések kialakításakor. Ettől függetlenül sikerült lefogynom 9 kilót. Azóta lement még 8, azt tartom is. Második szakasz a legkisebb kisfiam születése után indult. A testvéreinél csak szoptatással szó szerint olvadtak le rólam a várandósság alatt felszedett kilók, nála nem. Lehet, hogy 174 cm-es magassághoz nem (túl) sok a 68-70 kg, de ez nem én voltam. 

Ha azt mondod, “ez nem én voltam“, akkor gondolom, hogy nem voltál elégedett magaddal. Valóban, nagyon zavart, ahogy kinéztem, tehát muszáj volt tennem ellene. Kisfiam 4 hónapos korában álltam neki ismét kicsit változtatni az étrendemen, nem drasztikusan, hiszen szopizott ő is, és kezdtem mozogni. Kezdetben Péntek Enikő fittmama DVD-jére, majd a nehezebbekre, és végre megtaláltam azt a mozgásformát, amit megszerettem, és eszem ágában sincs abbahagyni. Később egy erre szakosodott tanácsadótól kértem edzésterveket és étrendet, sokat tanultam tőle, illetve a tervekből.  

4 gyerek mellett azért nem lehet túl sok időd edzeni. Általában itthon edzem, saját testsúlyos gyakorlatokat egészítek ki súlyzókkal, vagy gumikötéllel, nagyon ritkán elmegyek kocogni, illetve nagyrészt biciklivel közlekedem. 

A legtöbb életmódváltó itt meg is állt volna, de te még ennél is tovább mentél. 3 év rendszeres mozgás után iratkoztam be az IWI-nél csoportos fitness instruktori tanfolyamra, 1 éve raktam le az OKJ-s vizsgát. Lassan 1 éve tartok itthon edzéseket, kezdetben alakformálót, idén januártól pedig preventív gerinctréninget is, mert ebben a hónapban végeztem el a vonatkozó tanfolyamot és vizsgáztam belőle. 

Aztán nyitottál egy edzőtermet…. Pontosan. A saját termemet az elképzeléseimnek és a hely adottságainak figyelembe vételével a férjem alakította ki. A tanulást nem hagyom abba, szerencsére ez az a pálya, ami folyamatosan változik, elkezdődött a személyi edzői tanfolyam, amin már most sokat tanultam, de már utána is tudom, mit szeretnék elvégezni. A life long learning nem áll távol tőlem, sőt! Majdnem egész életemben irigyeltem azokat az embereket, akiknek nem foglalkozásuk, hanem hivatásuk van. Lassan 1 éve mondhatom, a szenvedélyem a hivatásom, megérkeztem oda, ahová mindig is vágytam, már nem irigykedem. :) 

Az interjúk végén szeretem megkérdezni, hogy mit üzen az interjúalany az olvasóknak. Te mit üzennél? Imádom a munkám, és maximálisan feltölt a vendégeim szeretete, kitartása és elismerő szavai. Zárszóként egy jó tanácsot mondanék: ha nem szereted a munkád, akkor nyugodtan változtass, sosem késő, a legfontosabb, hogy szeresd, amit csinálsz! 

Köszönöm az interjút, Bogi!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése