2019. november 24., vasárnap

TÜKRÖM, TÜKRÖM mondd meg nékem....Gyermekkorunk meséiből ismerős a klasszikus mondat: „tükröm, tükröm mondd meg nékem …...” És a tükör, nem szépít, nem köntörfalaz, nyíltan válaszol. Amikor belenézünk a tükörbe, és feltesszük magunknak ezt a kérdést, ha igazán jól figyelünk a válasz is meg szokott jönni. De fontos, hogy válaszát valóban meghalljuk és önmagunkkal szemben mindig őszinték legyünk. Éppen ezért döntöttem úgy, hogy létrehozom a Lelkem Tükre Stúdiót, hogy mindazzal a tapasztalással és tudással lehetőséget adjak arra, hogy egy-egy módszert segítségül hívva könnyebb legyen a tükröt kérdezgetni, válaszát meghallani. Amit fontosnak tartok, hogy ezeket a lehetőségeket nem csak tanultam, hanem szerves részét képezik életemnek. Célom volt, hogy mindazok, akik a nagyvilág forgatagában egy pillanatra szeretnének megpihenni, feltöltődni, és újult erővel nekivágni a mindennapoknak, vagy akár a nagyszabású terveknek azok találjanak egy helyet, ahol mindezt megtehetik.

Test-lélek-szellem, e három pilléren keresztül foglalkozom a hozzám fordulókkal. Mindig azzal a módszerrel, eszközzel, mely számára a legmegfelelőbb, és melyet a vendég leginkább igényel. 
A coaching, az asztrológia, a MAona - a teljesség tánca, illetve a Holistic Pulsing (Gyógyító ringatás) esetében, de még a masszázsnál is a cél a valódi válaszok megtalálása és az azokkal való szembenézés, együttműködés. Számomra mindegyik módszer egy-egy tükör, mely szóra bírható. Amit igazán szeretek bennük az az átjárhatóságuk. A coahing-folyamatot remekül kiegészíti az asztrológia útmutatása és fordítva is kiválóan működik. Egy-egy elemzés esetében a coaching eszköztára hasznos segítője tud lenni az adott információk feldolgozásának, átgondolásának. Különösen, hogy a coaching folyamatban mindig megjelennek az asztrológia által mutatott feladatok, karmikus üzenetek. Az asztrológia számomra sok segítséget adott ahhoz, hogy jobban megértsem saját működésemet és ezt párosítva a coaching adta lehetőségekkel már sokkal komplexebben tudtam továbbhaladni egy-egy kérdéskörrel. Ezért is tartom hasznosnak e két terület ésszerű kombinálását. Amikor átbeszélünk egy elemzést óhatatlanul jelen van a coaching szemlélet és támogató munka, illetve amikor a coaching folyamat zajlik és a vendég engedélyt ad rá, akkor az asztrológia tud új, akár eddig még járatlan ösvényt mutatni a fejlődéshez.  

Mindezek mellett munkámban jelen van a tánc, a ringatás és a masszázs, melyekről elsőre azt gondolhatjuk, hogy ezek már csak a test örömének, kényeztetésének szólnak. Egyrészről ez így is van, de mindezen túlmenően fontos tudatosítani, hogy testünk egy kiváló jelző- rendszer. Hiszen ahogy mondani szokás, testem lelkem temploma. Így ha odabent valami hiányt szenved, vagy nem úgy működik, ahogy kellene, akkor az előbb utóbb fizikai szinten is megjelenik. S ezek az emlékek jelen vannak fizikai, szellemi és lelki szinten egyaránt. A ringatásterápia éppen ezeket az emlékeket hivatott felfedezni, tudatosítani. A gyógyító ringatás segíti a testet és a lelket a különböző blokkok megfigyelésében és azok öngyógyító folyamatának beindításában. A ringatás során lehetőség nyílik arra, hogy megfigyeljük a bennünk megjelent blokkokat és felismerjük, hogy azokat hogyan tartjuk fenn a tudatunkban. Ez pedig igen hasonlatos a tánchoz, amely szintén egy áramlást biztosít számunkra. Hiszen a MAona – a teljesség tánca nem más, mint egy aktív meditáció a tánc és a zene segítségével. Kapcsolódik a tested a térrel, a zenével, a Benned áramló folyamatokkal lüktet. Vannak kötött és szabadon áramló részek, melyek az életet szimbolizálják. A tánc során egy utazásra hívlak, mely segítségével az adott témát lehetőséged van átélni, feldolgozni. A tánc közben kísérlek, s ha szükséges szabadon engedlek, hogy meg tudd tapasztalni önállóságod mibenlétét az adott témával kapcsolatba. Jelenleg különböző filmek témáján keresztül táncoljuk el a női szerepeket, történéseket. Évadnyitó táncuk első filmje az Ízek, imák, szerelmek, c. film volt, ezt követte a Csokoládé c. film, ahol a szabadlelkű Vianne karakterével ismerkedtünk. Következő kalan- dozásunk az Eastwicki boszorkányok története lesz. És végül, de nem utolsó sorban hiszem, hogy az érintésnek ereje van, sőt gyógyító ereje. A masszázs egy igen népszerű és kedvelt terápiás és regeneráló módszer a testnek, és közvetett módon a léleknek is. A masszázs a test egészére kifejti jótékony hatását. Masszázs közben a mozdulatok kivitelezése során nem csak a tested állapotának javulását, hanem energiaszintjének növelését is szem előtt tartom, s e folyamat remekül kombinálható a ringatással. Ami számomra csodás élmény, hogy hivatásom bármelyik tükrét hívom segítségül ott jelen tud lenni az öröm, a felszabadultság, az elfogadás és a továbblépés lehetősége. Cél a belső középponthoz való visszatalálás. Mert fontos tudatosítani, hogy bár segítők mindig akadnak életünk során, ettől függetlenül utunkat magunk járjuk, annak minőségéért magunk tartozunk felelősséggel. 

Danics Ágnes 
ACC coach, asztrológus, 
MAona táncvezető, ringatásterapeuta, masszőr 
Facebook.com/Lelkem Tükre Stúdió Danics Ágival

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése