2019. december 17., kedd

5 érdekesség a január hónapban születettekről
1. 
Feltűnést keltenek. Legalábbis a hónap első néhány napján érkező baba. A hagyomány, hogy az év első újszülöttjét megünneplik, megajándékozzák az ókori Görögországból származik,majd a XX. század legelején Amerikában népszerűsítették a Saturday Evening Postban található illusztrációkkal. A magazin 1906-tól 1943-ig terjedően a címlapján ábrázolta az év első újszülöttjét.

2. 
Kreatív probléma megoldók: Egy 2015-ös tanulmány kimutatta, hogy a januárban és februárban született emberek kreativitása és a képzeletbeli problémamegoldása magasabb szintet mutat mint a többi hónapban születetteké. (Szóval, ha elakadsz egy projektben, bátran kérj segítséget egy januárban születettől.)


3. Orvos vagy könyvelő lesz belőlük. A januárban született emberek leggyakrabban ezt a pályát választják. Érdekes az is, hogy a januárban születettek közül aránytalanul kevés lesz ingatlanügynök.


4. 
A januárban született férfiak gyakran vesznek feleségül októberben született nőt. Az Interdisciplinary Cycle Research folyóirata szerint a január második felében született férfiak 2,3-szor nagyobb valószínűséggel házasodnak össze október végén született nővel. Ugyanakkor az is érdekes adat, hogy januárban dönt úgy a legtöbb ember, hogy elválik. (Nos, vajon miért?)  

5. 
Vagy Bak vagy Vízöntő. A január 20-a előtt született emberek Bakok, míg a január vége felé született emberek Vízöntők. A Bakok nagyon függetlenek, fegyelmezettek és szervezettek, gyakran erős vezetők. A Vízöntők nagyon érzelmesek és erős humanitárius ösztönökkel rendelkeznek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése