2019. december 14., szombat

Yellow Brick Road
Ketten alkotják a YBR Csapatot. Deák Fruzsina és Török Lejla. Ők így mutatták be magukat: "Minket a munka hozott össze, pontosabban egy korábbi munkahelyünk, ahol megismerkedtünk. A munkakapcsolat gyorsan barátsággá alakult, mert nagyon sok közös pontot találtunk, főleg az álmodozásban. Hittünk abban, hogy a munka lehet jó és élvezetes és mindig azon agyaltunk, hogyan valósítsuk meg a saját álom munkahelyünket. Emellett nagyon hamar kiderült, hogy mindketten szeretünk alkotni és értéket teremteni. Így mikor jött a naptár ötlete, éreztük, hogy ebbe beletehetünk mindent, amit szeretünk és fontosnak tartunk. A saját megéléseink, tapasztalataink és leginkább a kérdéseink keltették életre a motivációs naptárt. Szerettük volna megtudni, hogy a szürke hétköznapok, a kenyérkereső munka mellett, hogyan tudunk még álmokat is megvalósítani, erre időt szánni, mi segíthet minket ebben. Immár harmadik éve szerkesztjük a naptárt és egyre többek lettünk általa. Első évben a motivációt és annak forrását kerestük. Második évben a tudatosság volt a kulcsszavunk. A 2020-as naptárunkat ezekkel összekötve pedig már az önismeret köré fűztük. Mindegyik elem nagyon fontos, de azt gondoljuk a mostani a kiinduló pontja mindennek. "


Önismeret nélkül semmi nem működik. 

A naptáruk heti és havi önreflexiós kérdésekkel segít megérteni a döntéseinket és a választásainkat. Található benne még önismereti kérdés magunkhoz és olyanok is, amelyeket szeretteinkkel kell kitöltetnünk, hogy más szemével is lássuk magunkat. Ez sokat segíthet ez a helyes önértékelésben. A naptárban elrejtettek önbizalom erősítő mondatokat/ kérdéseket, amelyek akár emlékeztetőül is szolgálhatnak arra, hogy igenis legyünk kedvesek magunkhoz. Önfejlesztő tippekkel szeretnék segíteni a naptár használóit abban, hogy fejlődhessenek, így megosztották a saját kedvenceiket is. Fontosnak tartották, hogy hiteles személyek gondolatai is helyet kapjanak, amelyek még inkább erősítik az üzeneteinket. 

A 2020-as Naptáruk nagykövetei: 
- Danyi István, időgazdálkodási tanácsadó 
- Kazimir Ágnes, pszichológus 
- Mohácsi Nusi, tervező, zöldebb életre nevelő 
- Ördög Nóra, műsorvezető 
- Sőrés Anett, jógaoktató
- Szabó Anna Eszter, blogger, író 
- Törköly Erika, énidő coach 

Ami megkülönbözteti még őket a többi határidőnaplótól, hogy nemcsak a befelé figyelést tartják fontosnak, hanem a környezetünk felé fordulást is. Ezért minden évben megjelenik a naptárban a társadalmi szerepvállalás valamilyen formája. A korábbi években hasznos szervezetekre, kezdeménye- zésekre próbálták felhívni a figyelmet, olyanokra, akik valamilyen jó és fontos ügyért dolgoznak. Idén a környezetvédelem kap kiemelt helyet, havi kihívásokkal motiválják a követőiket egy zöldebb élet kialakítására. 

Mi tartalmaz még a 2020-as YBR Naptár? Található benne holdnaptár, menstruációs és edzős naptár. Listákat vezethetünk könyvekről, zenékről, filmekről, utazásról, karácsonyi ajándékokról. Helyet adtak a 2020-as bakancslistának is, valamint kincskereső térképnek, ahol a vágyainkat vizualizálhatjuk. Idén több jegyzetoldallal is bővült a naptár és színesebb, mint valaha. A digitális grafika mellett kézzel készült rajzokkal és festményekkel díszítették a naptárt. 

Mit hoz a jövő? Van már útinaplójuk, amelyet ebben az évben alkottak meg, azért, hogy az utazások legapróbb részletét is megörökíthessük, de ne csak fotók formájában. Több ötletük is várja még a megvalósítást, jövőre például babanaplóval készülnek. 

Deák Fruzsina és Török Lejla Elérhetőségei: facebook.com@yellowbrickroadmotivaciosnaptar instagram.com@yellowbrickroadmotivation Fb zárt csoport: YBR Motivációs Naptár csoport
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése