2020. január 18., szombat

Mit diktál 2020 az enteriőrtervezésben?A 2020-as design trendek nem csupán láthatáron vannak, hanem berobbantak a mindennapjainkba. Az újév, nem csak az összes ünnepi kalória elégetésére sarkall, hanem remek alkalom arra is, hogy megújítsuk otthonunkat vagy munkahelyünket és az év trendjeit megjelenítsük a saját környezetünkben.


Lássuk milyen hatások uralják a ’20-as éveket:

1, Naturális enteriőr

A semleges színek ismét megjelennek a következő évben. A semleges színek világosak, hideg vagy meleg színtónussal. De a szürke és a bézs színárnyalatok is ide sorolhatók. 2020-ban a meleg semlegesek fognak uralkodni, míg a hűvösek háttérbe szorulnak. Kiváló választás a falak számára és remek lehetőségeket kínál bútorválasztékból is, beleértve a kanapékat, foteleket, szőnyegeket és az ágyneműt.


2, Bársony textúra


Lehet, hogy a bársony nem mindenki esete, de divatos lesz 2020-ban. A luxus és a kényelem tökéletes egyvelegét hordozza magában. Főképp a kanapék világában találkozhatunk majd csodálatos színekben pompázó bársony kárpitokkal. Ezen túlmenően kiválóan mutat ágy-fejvégként vagy előszobai bútorokon ruhafogas-panel gyanánt.

3, Geometrikus minta

A geometriai minták évek óta növekvő tendenciát mutatnak. Az egyetlen probléma ezzel, hogy már annyira népszerű, hogy mindenen találkozunk vele - csészéken, notebookon, kanapékon, ágyneműkön, padlón, világítótesteken és egyéb dekoráción. Nagyon könnyű túlzásba vinni, épp ezért jó érzék kell hozzá, hogy megtaláljuk a tökéletes egyensúlyt.
Kiválóan lehet használni hangsúlyozásra, figyelemfelkeltésre a geometriai mintákat. Például egy falszakasz tapétázásával vagy 3D falpanelek elhelyezésével. A fürdőszoba kaphat geometriai mintás padlólapot. 
4, Baldachinos ágyak

Van valami királyi, fényűző és megnyugtató a baldachinos ágyakban.
Az ágy a kényelem oázisává válik. Figyelembe kell venni az ágy méretét és keretét, hogy ne nehezüljön rá a szobára a testes bútordarab.
5, Biofília megteremtése

A biofília egy új trend, amely az emberi tervezést és a természetes elemeket oly módon olvasztja egybe, hogy nem tűnik mesterségesnek, előre eltervezettnek az enteriőr. Épp az ellenkező hatást váltja ki.
Az újrahasznosított fa felhasználható székekhez, asztalokhoz és padlókhoz, míg a növények hozzájárulhatnak otthonunk, munkahelyünk esztétikájához, miközben tiszta, környezetbarát helyiségről is gondoskodnak.
A hálószobákat és a fürdőszobákat éteri terekké alakítják, a „földes” elemek felhasználásával, beleértve a fémeket, a fát és a követ.

6, Virágos tapéták

A virágosok technikailag már régóta jelen vannak, ám nagy különbség van a 2020-as tapétatrendek és a réges-régi, nagymama nappalijában megszokott s rég megkopott tapéták között.
A vonzó, élénk és kontrasztos színek gondoskodnak a vidámságról. Pop-up hatást is elérhetünk vele a falakon. De az absztrakt növény-ill. virágminták is kapósak lesznek jövő évben.7, Bátor backsplash (konyhai hátfal) design

Az egyik legjobb módja annak, hogy konyhája felviduljon az elkövetkező évben, az egy bevállalós backsplash beépítése. Ha üveges tekintettel merednek rá vendégei, ne lepődjön meg! Egy vagány konyhai hátfal ilyen hatást vált ki.

8, Különböző fémes felületek keveredése az enteriőrben

Ezüst, arany, ón és réz. Az ónpanelek várhatóan népszerű opciót nyújtanak backsplash gyanánt a konyhákban. Az ezüst és a barna fémek jól működnek együtt, mint például a vas, az arany vagy a bronz. De csínján mixeljünk! Háromnál több fémet ne társítsunk egy enteriőrön belül.

9, Visszatérő fekete

A belsőépítészeti cégek azt jósolják, hogy a „minden fekete”. A szekrényektől a mosogatókig, a festékekig és a munkalapokig az egyik legfontosabb trend lesz 2020-ban.
Az egyik oka annak, hogy a fekete a múltban háttérbe szorult, azon a feltevésen alapszik, hogy a fekete miatt a szoba kisebbnek tűnik, és kissé klausztrofóbnak érzi az ember magát benne. Ez a „probléma” könnyedén leküzdhető kontrasztos színek használatával.10, Környezetbarát belsőépítészet
Látszólag ellentmondó, hogy hogyan mixelhető a technológia és a természet. A tudomány és technológia összefogásának köszönhetően olyan fenntartható bútordarabok születnek, melyek gyönyörűek, egyben környezetbarátnak is nevezhetők. Például az óceánokat és a földet szennyező műanyagokból készítenek econyl-t, melyből aztán modern és megkapó küllemű szőnyeg készül.


Varsányi Brigitta
Képek forrása:
 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése