2019. szeptember 8., vasárnap

elkeltem.hu

Harmati-Nagy Brigitta vagyok, házas, egy kisfiú boldog édesanyja. Sok mindennel foglalkoztam az évek során, képző és iparművésznek indultam, de hiába élveztem, amit csináltam, nem éreztem „odavalónak” magam. Sokáig dolgoztam Budapesten adminisztrátor- ként, kipróbáltam a külföldre távozott magyar fiatalok életét is, majd a kisfiam születése után hazaköltöztem Magyarországra. Kerestem az utamat, igyekeztem anyukaként és minden téren helyt állni, ami sokszor nem, hogy nem egyszerű, hanem kifejezetten nehéz. Elvégeztem egy iskolát, ahol óvodai dajka képesítést szereztem, de sosem dolgoztam ebben a szakmában. 
Gyes után sajnos tapasztaltam, mennyire nehéz – sőt sokszor esélytelen – egy kisgyermekes anyukának munkát találnia. Hosszas keresgélés után kaptam csak részmunkaidős állást, mely minden eddigi munkatapasztalatomtól rettenetesen távol állt. Szerencsésnek mondhatom magam, mert elég gyorsan tanulok, így ezt a munkát elég hosszú távon tudtam csinálni, amiben az informatikus férjem is nagy segítség volt. 
Végül annyira belejöttem ebbe az egész informatikai, honlapkészítős dologba, hogy szinte beszippantott ez a szakma, elkezdtem igazán élvezni, és magamtól, önszorgalomból tanulni, fejlődni. Mára egészen megváltoztak a dolgok, kitanul- tam a honlap keresőoptimalizálást, melyben egészen magas szintre jutottam, és a mai napig előszeretettel tanulok tovább ebben a témakörben. Körülbelül másfél éve elkezdtem készíteni egy saját weboldalt, ami témáját tekintve távol áll a foglalkozásomtól, ám mégis tudom benne hasznosítani az elmúlt pár év alatt megszerzett SEO tudásomat. Honlapom, az elkeltem.hu esküvőszervezéssel, a szervezéssel kapcsolatos információk, tanácsok átadásával foglalkozik. Tárgyalok esküvői trendekről, ötletekről, fontos tudni- valókról, készítettem segédanyagokat, interjúkat esküvői szolgáltatókkal. Emellett igyekszem más oldalról is megközelíteni az egész esküvőszervezést. Nyíltan és őszintén beszélek a buktatókról, nehézségekről és azokról a hibákról, amiket el kell kerülni. Számomra nem csak az fontos, hogy az esküvők megszervezéséhez megadjak minden hasznos tanácsot, hanem az is, hogy felhívjam a figyelmet a párkapcsolati problémákra is, amik nem csak a szervezés folyamán szoktak felmerülni, hanem az esküvő után is. Feladatomnak érzem felhívni a figyelmet arra, hogy az esküvő ugyan egy nagyon szép esemény, de nem csak erre kell készülni tudatosan, hanem a házasságra is. Ebben – mivel én nem vagyok szakértő – segítségemre van egy párkapcsolati tanácsadó, aki „vendégelőadóként” publikál az oldalamra, és segít felhívni a figyelmet a problémákra és legfőképp a megoldásokra. Mivel én alapvetően a keresőoptimalizáláshoz értek a legjobban, a weblap is ennek szellemében lett megépítve, így nem csak az esküvő- szervezéssel kapcsolatos tapasztalataimat és tudásomat tudom kamatoztatni, de a kereső- optimalizálás is remek eredményeket hoz. Különös figyelmet fordítottam arra, hogy a weblap felépítése logikus, könnyen átlátható és felhasználó barát legyen, aminek hála mára már sok-sok menyasszony és vőlegény olvasta cikkeimet, és talált segítségre a honlapon. Az információközlésen és a keresőoptimalizáláson kívül pedig nagy hangsúlyt fektettem arra is, hogy kinézetben és tartalmilag is egyedit tudjak alkotni. Míg a többi esküvős honlap a tipikus esküvős, rózsaszínes, pasztelles megjelenést preferálja, addig én inkább az élénk, energiát sugárzó színekben láttam a jövőt. Sok visszajelzést is kaptam róla, hogy igen különlegesre sikerült a megjelenés, és ez ugyan megosztotta a véleményeket, de többségében pozitívan reagáltak erre a megoldásra.
Tartalmilag is igyekszem minden szempontból magas színvonalat képviselni. Egyrészt minden esküvővel kapcsolatos témában publikálunk, egy témát több megközelítésből is átveszünk a teljes összkép érdekében, másrészt minden bejegyzés és cikk teljesen egyedi, ami igen nagy szó, hiszen per pillanat több, mint 140 cikkel működik az oldal, és ez a szám hétről hétre újabb egyedi tartalmakkal bővül. Hozzá kell tennem, hogy a fentebb említett „vendégpublikálónk” is teljesen egyedi cikkeket ír, kifejezetten az én oldalamra, így ezeket a tartalmakat sem lehet máshol megtalálni. Sokan kérdezik tőlem, miért építettem ezt a weboldalt? A válasz elég egyszerű… Amikor a saját esküvőnket szerveztük, sokszor szembesültem vele, hogy egy-egy kérdés komplett megválaszolása érdekében, akár 3-4 honlapot is át kellett nézni, ami rengeteg időt vesz el az ember életéből. Másrészt pedig tapasztaltam, hogy sok menyasszony a közösségi média csoportjaihoz fordul segítségért és a többiek tapasztalatára hagyatkozik. Ez nem feltétlen rossz, hiszen rengeteg hasznos tanácsot kap az ember lánya, viszont ismét nagyon sok időbe kerül. Így elég gyorsan körvonalazódott a kép, hogy egy erős hiánypótló weboldal lenne egy olyan, ami teljes egészében tartalmazza a szükséges információkat. Ezzel az elhatározással futottam neki időt és energiát nem sajnálva a saját weboldal megépítésébe, és a mai napig folyamatos fejlesztéseken megy át, mindig van valami új ötletem, egy új irány, nézőpont, amit igyekszem belecsempészni az összképbe. Célom, hogy valódi segítséget tudjak nyújtani, a piacon sokszor jelen lévő „vakítás” helyett. Mivel nálam az egyediség és a minőség elsődleges, a közösségi média fiókokban is igyekszem a magas elvárásoknak is megfelelni. Rendszeresen osztom meg a friss cikkeket, készítek válogatást az ötletekből, vagy teszek közzé inspirációkat. Ennek ellenére viszont ezek a platformok inkább kiegészítésként szolgálnak, és nem ezekre helyeztem a fő hangsúlyt, hanem az organikus találatokra. Mint sok minden más, ez is megkülönbözteti honlapomat sok más hasonlótól, hiszen a mai világban mindenki inkább a közösségi médiára hajt, és hanyagolja a keresőkből érkező ügyfeleket.
Egészen friss szolgáltatással bővült a weblap ebben a hónapban, ugyanis másfél év után először teszem lehetővé, hogy esküvői szolgáltatók bemutassák magukat hirdetés formájában is az oldalon, ezzel is megkönnyítve, hogy házasulandó és szolgáltató a lehető legegyszerűbben tudjon egymásra találni. Mindezt természetesen ellenőrzött körülmények között, hiszen, mivel minden rajtam fut át, minden szolgáltatónak utána nézek, minden hirdetés ellenőrizve van, és majdnem minden hirdetőt személyesen is ismerek, így bátran merem ajánlani őket. Valljuk be, így esküvői szolgáltatót találni egészen más, mint az, ha a csoportokban 50-en rohanják le az embert. Hiszek benne, hogy szakértelemmel és szorgalommal olyan vállalkozást tud mindenki felépíteni, ami hosszú távon nem csak a megélhetést, hanem a fejlődés lehetőségét is biztosítja. A magam részéről mindig nyitott vagyok az új lehetőségekre és arra, hogy a szakmámban tovább fejlődjek és ezzel minden nap jobb és jobb szolgáltatást tudjak nyújtani. Harmati-Nagy Brigitta
 az elkeltem.hu alapítója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése